Fietsinfo

PROVINCIALE LAUREAATSCHAPPEN

PROVINCIAAL ZOMERLAUREAAT VTT

Wie tijdens het zomerseizoen aan respectievelijk 15 veldtoertochten, waaronder verplichtend de VTT op de Fiets & MTB Happening in Herzele deelneemt wordt zomerlaureaat VTT. De VTT tijdens de BCH in Merelbeke telt eveneens mee voor dit laureaatschap. Om bovendien in aanmerking te komen voor de prachtige naturaprijzen dient de laureaat persoonlijk aanwezig te zijn op de prijsuitreiking van de Fiets & MTB Happening in Herzele.

PROVINCIAAL WINTERLAUREAAT

Is "Winterlaureaat", de wielertoerist(e) vtt of cyclo, die voldoet aan de voorwaarden jaarlijks bepaald door de PCR en welke zijn opgenomen in het reglement van het wintercircuit.
Dit betekent dat men aan minstens 20 (brons), (vtt of cyclotochten), organisaties dient deel te nemen. Verder kan men ook 25 (zilver), 30 (goud) of alle (platina) laureaat worden. Om in aanmerking te komen voor de provinciale onderscheiding en de hoofdprijzen moet de laureaat persoonlijk aanwezig zijn op de prijsuitreiking aan het slot van het winter VTT-seizoen op zaterdag 17 februari 2018 in Aalter.

PROVINCIAAL KIDSLAUREAAT

Er is een apart zomerlaureaatschap kids, en een winterlaureaatschap kids. Voor beide laureaat-schappen gelden dus minimaal 15 deelnames. Deelname aan de Fiets- en MTB Happening, en of VTT Slothappening is verplicht.
De kids-challenge is voorbehouden voor de jeugd van 7 tot 14 jaar. Als men de 15 bereikt, komt men niet meer in aanmerking. De inschrijving welke gratis is, gebeurt uitsluitend aan de kidsinschrijving. Enkel de kids zonder vergunning dienen een dagvergunning van twee euro te betalen. Iedereen mag deze korte afstand fietsen waarbij deze proeven ook geldig zijn voor de andere laureaatschappen.