SK Heusden

Officiele site

VTT Husdine 2013

VTT Husdine januari 2013

Vroeg opstaan vandaag, zondag, we gaan het veld op voor de bevoorrading van onze VTT organisatie. Wanneer we de gordijnen opentrekken zien we een wit sneeuwtapijt, e ven voelen buiten en het is echt wel bitter koud! Jassen, mutsen, sjaals en handschoenen liggen al klaar van gisteren, nog een extra kan koffie zetten, flink ontbijten en dan glijden we naar Kristalbad in Destelbergen waar alle vrijwilligers van onze club een drukke dag te wachten staat.
Rond 8u vertrekken we samen met Chris en Claudine richting bevoorrading en samen met Schoentje en Dirk wordt de tent opgezet en reppen we ons met de voorbereidingen.
Het bestuur heeft terug voor een waar buffet aan koeken en versnaperingen gezorgd, zonder de noodzakelijke vitamientjes uit het oog te verliezen. Er is ook lekkere warme soep, die zal terug gesmaakt worden! De eerste fietsers komen eraan en al gauw is het een drukte van jewelste. Op bepaalde momenten zie je zelfs niet wie aan je tafel passeert.
Het is echt wel heel koud en toch merk je de zotste en leukste dingen op, zoals renners in korte broek en licht pulletje die zich van seizoen vergist hebben, bevroren derailleurs die vorstvrij gemaakt worden boven het gasvuur waar de soep op staat te pruttelen of die onder de Peugeot camionette van Schoentje geschoven worden om te ontdooien onder de uitlaat, een knellende onderbroek die gewoon losgeknipt en weggegooid wordt. Een mens trekt soms wel eens zijn ogen open.
De voormiddag vliegt voorbij, het is hard werken maar het doet de kou vergeten en de positieve reacties van de passanten doen deugd.
Na de middag start het opruimen, de tent afbreken en dan gaan we ons opwarmen in Kristalbad, een goeie bruine drinken en een boterham met gehakt eten. En of het smaakt!

Berna