SK Heusden

Officiele site

VTT Husdine 2011

Verslag toertocht Destelbergen.

Alweer op zondagmorgen vroeg uit de veren, want wij gingen de tocht in Destelbergen rijden. Ginds aangekomen was het al tamelijk druk zoals gewoonlijk op zondagmorgen want de rijders moeten allemaal vertrekken binnen de twee uur. Op de parking ging het vlot, parkeerwachters leiden ons in de goede banen, kwestie van geen opstoppingen te hebben.
Bij de inschrijving ging ook alles zeer vlot. Zo konden wij vlug vertrekken.
Gelukkig was de eerste meute al vertrokken en zijn wij rond 08.45 u gestart. We verkozen echter de 35 km te rijden kwestie van onszelf niet tegen te komen. Daar wij daags voorzien in Stekene een 45 km rit gereden hadden aan een serieus tempo door regen en wind. Van bij de start had mijn collega de vorm te pakken ondanks dat hij een lichte ingreep heeft moeten ondergaan twee weken geleden. Het weer zag er ook niet al te best uit, maar daar mag een echte mountainbiker niet naar kijken en met vol goede moed waren we weg.

De eerst passage langs een van de vele waterputten die aangelegd werden ten tijde van de aanleg van de huidige E17. Offroad stukjes waren goed vettig en in die strook vol plassen. Moet zeggen een ideale aanloop met hier en daar een zwaardere strook. Juist voor de bevoorrading zat er een serieus zwaar gedeelte in en voor mij stonden ze blok, logisch gevolg: deze mocht ook afstappen. Een paar bekende gezichten reden mij voorbij en vroegen mij of ik bezig was aan een wandeltocht. Maar ik kan tegen een geintje hoor. Eens goed lachen is gezond.
De bevoorrading was dik in orde. Toch zag ik veel damp van bezwete gezichten. Dan wat staan praten met andere collega’s over de uitpijling. Wij vonden het goed, maar we moesten wel goed uitkijken maar dat kwam omdat onze bril steeds bedampt was of vuil van de modder. Na de bevoorrading werden we getrakteerd op een regenbui. Sommige reden daarna alsof er hun leven vanaf hing. Veiligheid? Nog niet van gehoord denk ik. Wanneer ze onze leeftijd zullen hebben zullen ze wel van zelf intomen.

Het tweede gedeelte kwamen we terug de bekende paden, wegels tegen van de voorbije jaren en zo kwamen we stilaan terug aan de Sportzaal Kristalbad. We waren samen met onze fiets goed vuil. Zodat we konden zeggen dat we niet nat waren van het zweet alleen. Dan maar naar de afspuitstand. Het ging vlot daar de massa nog niet binnen was. Afspuitinstallatie goed, maar wanneer het druk is moet men een beetje geduld hebben. In de sporthall kregen we een boterham en dit met een goede Grimbergen kan wonderen doen !!

Beoordeling: goede organisatie, afspuitinstallatie goed, uitpijling goed, vlotte inschrijving, al bij al een zeer goede organisatie, en een dikke proficiat aan al de mensen die aan deze organisatie hebben meegewerkt, want daar komt veel bij kijken. Mijn collega en ik kunnen er van meespreken, zeker tot volgend jaar!

Antoine en Jackie

Naar boven