SK Heusden

Officiele site

VTT Adegem 2011

Mountainbike Adegem

Voor de mobilhomes of wagens met een aanhangwagen was er een aparte parking voorzien. Nog nooit eerder meegemaakt. Gelukkig maar, zo blijkt achteraf!

De eerste (lange) kilometer rijden we op de weg, lichtgolvend en de wind op kop (rukwinden tot 70 km/uur, zo luidde het weerbericht ’s morgens op de radio). Van een opwarmertje gesproken,.. Het is er eentje dat kan tellen! Door het slechte weer hebben de organisatoren slechte stroken moeten weglaten, vandaar dat er in het eerste gedeelte wel een aantal betonbaantjes inzitten.

Halfweg is er controle en tijd voor een ’schelleke’ peperkoek en een glas cola, net op tijd! Na de rust gaat het richting bos. In een prachtige dreef en met de wind in de rug gaat het supersnel. Staf, hij kan het niet laten, gaat de jonge West-Vlamingen achterna tegen 34 km/u. ’Ja, dat gaat toch zo goed niet meer, ze!. Waarop ik hem attent maak op zijn leeftijd en dat die gasten 30 jaar jonger zijn’..Tja, maar ja... De rit gaat verder. Mooi parcours!
Wat me steeds verbaasd is dat ’Blan’ daar wel erg opvalt. ’Ah kijk, die truien van de Blans zijn ook mooi’. Leuk te horen, zeker voor onze sponsor Mr. en Mevr. Bostoen - De Vos van ’Christeyns’!

Later passeerde me nog eentje: ’Hier se kijk ’nen Blan’ en nen Blan trekt zijne plan!’. Zo kreeg Staf ook te horen dat hij zijn ’wuvetje’ niet mocht achterlaten...
Misschien moet ik in de toekomst een papier om mijn rug plakken: ’Nee, ik ben niet de vrouw, noch het lief van..’ , anders geraak ik nooit van straat!

Het is altijd wind tegen als het vals plat is... Pfff... Met flanellen benen geraak je hier niet ver. Toch valt het reuze mee..
Een vrouwendouche is wat weinig, er zijn 2 wachtenden voor mij. Na een koffie en een lekkere (gratis) pannenkoek keren we terug huiswaarts. In de namiddag krijg ik telefoon van Staf, ’ik heb mijn wiel laten staan, heb jij een telefoonnummer?’. Niet te geloven, maar waar - de man van de parking had het gevonden! Een extra ritje naar Adegem. Eind goed al goed!

Magda

Naar boven