SK Heusden

Officiele site

Parijs -Roubaix 2015

RAID PARIS-ROUBAIX VTT - 17 MEI 2015

Na onze 2 vorige avonturen (2009 en 2011) leek me het moment gekomen om nog eens te polsen naar interesse voor de dikkebanden/offroad/MTB-versie van Paris-Roubaix.

Om eenieders geheugen op te frissen, het gaat om 125km puur VTT-genot, beruchte en beroemde kasseistroken afgewisseld met veldwegen/singletracks en heel af en toe een recuperatiestrook op de weg. Start wordt gegeven vlakbij het bekende Bos van Wallers-Arenberg.

Topsport van de bovenste plank dus, niet voor mietjes bovendien. Door forfaits allerhande mochten enkel Stafke en ondergetekende de Heusdense eer hoog Qua voorbereiding namen we beiden (een beetje) een andere weg. Staf koos voor een stage in Mallorca en een MTB-hoogtestage in de Ardennen, ikzelf had me ingeschreven voor De Ronde van Vlaanderen. Zodoende stonden we goed getraind en supergemotiveerd aan de start.

De weersvoorspellingen waren zoals onze vorige edities, 's morgens frisjes maar droog en weinig wind. Daarna zonnig en warm(er) (23gr.), ideaal fietsweer dus. Het had licht geregend de avond ervoor dus het stof was ook wat weggeblazen. Genieten was het codewoord en dat hebben we de ganse dag uitvoerig gedaan. Onze madammen sloegen de handen in mekaar om ons te volgen en ons af en toe wat mentale steun te verlenen.

De rustpunten zullen u waarschijnlijk niet bekend in de oren klinken (want het zijn uiteraard andere dan in de cycloversie van P-R) als daar zijn Marchiennes (na 28km), Attiches (na 69km) en Bouvines Gelukkig bleven we gespaard van lekke banden en materiaalpech, zodoende kwamen onze madammen soms later dan ons toe op de stops (ofwel hadden ze zelf een terrasje gedaan ? ).

De kasseistroken gingen er in als zoete broodjes (Met het Bos van Wallers, Mons-en-Pevele, Orchies, Carrefour de l'Arbre als de bekendste) en op de singletracks en de veldwegen gaven we elk op toer van jetje. Rond 15u. namen we, zo fris als 2 hoentjes na 125km door veld en bos, de brede bocht naar de piste alwaar Kathleen en Annette ons opwachten voor een dikke smakkerd en een uitgebreide vastlegging op de gevoelige plaat. Stafkes 1ste reactie: "Wen ne scone dag gat". Kippenvelmoment ...

Na een verkwikkende douche in de legendarische wasruimte gingen we ons aandenken (een mooi P-R t-shirt) afhalen en een broodje verorberen met een Mede door het mooie weer mochten onze Noordfranse vrienden 1.445 deelnemers verwelkomen, uiteraard alweer netjes verdeeld over verschillende nationaliteiten. Geen record echter deze keer voor hun 5de editie, dat is nog altijd het topjaar 2011 met 2.013 dappere krijgers. Onze topdag werd afgesloten met een lekker etentje in het Boerderijtje (nabij Heusdenbrug). Een aanradertje ! Bij leven en welzijn gaan we er nog eens voor in 2017 ... of misschien in 2016? Wie weet ...

Uw ondergetekende,

Didier.

par*roub