SK Heusden

Officiele site

Omloop het Nieuwsblad

Omloop Het Nieuwsblad - 11/09/2011

Rond half seizoen liet Didier weten graag de omloop te rijden voor zijn Klassiekersbrevet van Le champion. Kevin en ik vergezellen hem bij deze opgave. De Hyfte spurters hebben van deze organisatie afgezien en daarom heeft Le Champion zelf het heft in handen genomen en de klassieker georganiseerd.

Start in Gent, gewoon in een hotel de naam opgeven en je mag vertrekken. Kleine fluo oranje pijltjes moeten ons op de juiste baan houden. Het is een traditionele vlakke aanloop langs Heusden, Wetteren en dan richting Zottegem met daar de eerste hellende stroken. Kortendries is de opwarmer van dienst. Met rond de 70 km een eerste controle post te Elst. Veel is er niet aan, een reepje, peperkoek en een gelleke. Zelf geen water om de drinkbussen op te vullen. Maar ne goeie toerist heeft altijd zen gerief bij, is het niet? Ook wij hadden ons stuutjes zelf mee. Gelukkig maar. Nu een serieuze brok met als eerste de Muur van G’bergen, waar een eerste kleine krachtmeting in mijn voordeel is. Maar toch voel ik daar al dat ik niet genoeg eten binnen heb. Men eigen schuld natuurlijk.

Terwijl het in G’bergen kermis is rijden wij terug door het centrum weg. De Pottelberg is de volgende om dan naar Ronse te rijden. Daar vinden we gelukkig een kleine supermarkt om water te halen. We hebben spuitwater mee, niet ideaal voor de maag en de drinkbussen. Foutje! De Kruisberg is de volgende in de rij. Op de kasseien is het soms moeilijk om een ritme te vinden. Kevin is snel weg en door wat putten verliest hij zen ritme en kan ik hem bijhalen. Didier volgt op enkele meters. Dan een luide knal. Mijn eerste gedacht is een lekke band. Maar het blijkt dan Kevin zen drinkbus te zijn die druk afliet en openschoot bij het dokkeren over de kasseien. Dan over de Hottond richting Kwaremont, volgens de beschrijving dan toch. Maar we gaan dus nog over de Kluisberg langs de Waalse kant. En dan de Oude kwaremont, of volgens enkele Nederlanders de Paddenstraat. Parcourskennis kan soms handig zijn. Op het Kwaremontplein is de 2de en laatste stop voorzien. Terug met zeer beperkte middelen.

Ondertussen is het ook beginnen regenen. De finale wordt ingezet met de Korte Keer, een lastig ding met zeer steile bochten, zeker de binnenkant. Kevin heeft redelijk sterke benen blijkt. Ik kan niet volgen en Didier is blij dat het rotding erop zit. Maar ik zie toch redelijk wat overschot bij iedereen als we richting Mariaborrestraat en Steenbeekdries peddelen. Daarna komt de Eikenberg, een zware kasseihelling waar de familie Mulkers ons staan op te wachten om kiekjes te nemen en luidkeels te roepen op die kasseieeeeeeee’n! Waarvoor dank, beetje support doet altijd deugd. Zelf voelde ik me redelijk sterk, ook op de Molenberg de laatste helling van de dag strijden we voor de ogen van Michel, Eliane en Fredje om als eerste de top te bereiken. Kevin moet eerst afhaken met een veel te grote versnelling, Didier komt langszij op 100 m voor de top, maar ondanks zen oerkreet kan ik voorop blijven tot op het macadam. Boven nog effe een kort praatje met de supporters en dan op naar de kasseien van de Paddenstraat en dan richting Oosterzele waar de hemelsluizen volledig open gaan. We worden echt op een kwartiertje tijd helemaal doorregent.

Richting de Lange Munte neem ik resoluut de kop tegen de wind in. En hoop ik men maatjes wat te kunnen sparen tegen de kasseien. Kevin kan snel van ons wegrijden en de Hollanders denken dat ze dat gat kunnen dichten, maar vergalopperen zich compleet. Didier kan het wel, maar ik volgde vlot en kan overnemen en ze beiden achter laten. Op het einde komen Kev en ik nog samen en Didier volgt iets verderop. Dan rijden we samen rustig binnen, nog steeds in de regen. Het was in de finale echt een Flandriën weertje. Maar we komen samen aan in Gent. Toch weer een beetje fier op de prestatie van de dag. Ook al hebben we niets meer te bewiezen!

Zeer leuke dag en rit, maar 30 euro, dat is er helemaal over, bijna diefstal zou ik het durven noemen. Maar het blijven Hollanders he.

Dit wordt de laatste echte grote rit van dit seizoen. De RVV, Parijs-Roubaix vtt, Herdermarathon vtt, La Marmotte, De omloop. Met hier en daar nog wat Oost-Vlaamse klimbrevetten en enkele zijsprongen in de Ardennen is het voor dit jaar welletjes geweest. Men Jolientjeuh wenst ook wat aandacht. We zien wel wat het volgend jaar wordt. La Marmotte kan terug een doel worden.
Dit zal waarschijnlijk het laatste verslagje zijn van dit seizoen.

Naar boven