SK Heusden

Officiele site

Bultjesfietstocht 2013

04/05/2013 - Destelbergen WAOD koers voor toeristen.

Kevin en ik besloten om na lange tijd ons nog eens aan een koers te wagen!
En Destelbergen was de ideale plaats om dit te doen! Bredere wegen en vlak! Of dat dachten we toch, die bredere wegen daar hadden we het aan het rechte eind, maar jammer genoeg merkten we bij de verkenning-opwarming dat we over de brug van de autosnelweg moesten! Toch wat vrees nu dat onze benen dit nog niet zouden aankunnen!
We moeten starten samen met een andere categorie dat zorgt ervoor dat we met een peloton van 107 man op pad moeten! Eerlijk, er zijn gemakkelijkere dingen dan dat! Maakt vooral moeilijker om vooraan te koersen!
We zijn weg voor een 60 km verdeeld over 8 ronden. In de eerste ronde is het positie zoeken om de eerste keer de brug te overschrijden! Ik slaag erin om zo rond de 50 ste plaats omhoog te rijden. Kevin een aantal 20 plaatsen verderop. Er wordt beneden de brug 180 graden gedraaid en dan weer naar 50 km/h gevlamd!
Beide voelen we onze adem en benen wat afgesneden! We vrezen voor de rest van de koers. Maar naargelang de wedstrijd vordert, voelen we ons steeds beter in ons sas en kunnen we de snelheid beter verteren. Ook moet gezegd worden dat vanaf halfweg altijd een moment van verpozing is, en het peloton eens wat gas terug neemt. Maar topsnelheden in elke ronden boven de 50 km/h zorgen toch voor het lint effect. En we zijn beide eens naar voor proberen te rijden maar veel verder dan plaats 15 zijn we niet geraakt. De laatste ronde was aangebroken en dan gaat de snelheid traditioneel nog de hoogte in. Ik probeerde mij naar voor te ori´┐Żnteren, maar de kracht ontbrak om tegen de wind in nog op te schuiven! Er worden snelheden genoteerd van 56 km/h nog voor de sprint moet beginnen. Zowel Kevin als ik zitten achteraan in het peloton en riskeren geen valpartij, we moeten namelijk nog over een rond punt op 250 m van de aankomst. Ik laat iets vroeger lopen en ook Kevin sprint niet meer mee. Maar we hebben de koers uitgereden in de groep, en dat was toch het doel.

De cijfers:
59,5km - 41,3 km/h gem. en 56 km/h max
Kevin : 41 ste plaats
David : 46 ste plaats

Bedankt aan Magda, Dirk VC en de mensen die we niet zagen voor de aanmoedigingen.

David alias Dumo