SK Heusden

Officiele site

Dag van SK Heusden

Zondag 9 oktober 2016

Dag van SK Heusden, alvast geen dag als een andere dag. Want 9 oktober was al een tijdje vastgeprikt op de agenda. De ochtend van de reeds vernoemde datum had d e voorgaande nacht naar het eeuwig verleden doen afbollen en plaats geruimd voor fris, helder en windstil ochtendgloren. Aan de smalle Heidestraat langs de zijkant van drank en feestgelegenheid ’De Matroos’ kwamen bij mondjesmaat super gemotiveerde fietsers van SK Heusden fier aangedost aangereden, en in de kortste tijd was reeds een indrukwekkende groep fietsers tot stand gekomen. Alzo te zien hadden alle leden er duidelijk zin in om één heerlijk brokje te fietsen in een prachtige omgeving.

Het parcours goed voor 60 km zou een belevenis worden van Heusden − Sint−Lievens−Esse − Heusden onder de benaming van bultjesfietsroute. En alzo startte met veel enthousiasme onze omvangrijk blauw uitgedoste groep van auto’s – de Keukeleire – Peugeot. Na 150 m Magerstraat draaide het sierlijk fietsend blauw, een heerlijk rondje omheen het juweel van de Tramstatierotonde. Na een duik door de kaarsrechte Tramstraat en de Steenvoordestraat al over de R4 brug doken wij door de lage nevelslierten Melle binnen. Aan een vrij vlot ritme hellend en dalend ging het er goed vandoor, want plaatsen als Moortsele − Oosterzele − Balegem − Scheldewindeke verdwenen aan snel tempo onder onze wielen. De wat hoger klimmende zon deed de laatste nevelslierten verdwijnen. Doch vooral in de omgeving van het bultige Elsele en Grotenberge nam onze groep ook een sliertige vorm aan, want sommige leden die vooraan in koppositie fietsten waren zot van vélo rijden en gingen zodanig ’van jetje’ geven dat meerdere fietsers op een lint kwamen te fietsen en vooral de achterste deelnemers aan het rekkertje lagen. Doch in de voorste gelederen werd verstandig tempo gedrukt en ingehouden zodat niemand meer in de problemen kon komen en de benaming van clubgeest alzo alle eer werd aangedaan.

Na nog wat heuvelachtig en bultig gedoe fietsten wij dan allen Sint−Lievens−Esse binnen tot aan de Schonenberg alwaar een recuperatiemoment was voorzien. En op welke plaats ter wereld is het mooier om eens diep in en uit te ademen dan boven op een Schonenberg.

In de omgeving van de Schonenberg namen we dan allen plaats in de drankgelegenheid ’De Paling’, alwaar iedereen met een unieke gastvrijheid en met welgemeende vriendelijke ’goeiedag’ werd onthaald door Patricia alwaar de gezelligheid geen grenzen kent. Véloclub SK Heusden gaf een ’tournee generale’ tot grote vreugde van alle deelnemers. Alzo diende ons Patricia stevig op te treden om iedereen te voorzien van de aangevraagde consumptie. Zo kon dan opnieuw met een verenigd enthousiasme het tweede luik van onze bultjesfietsroute gestart worden.

Na de Schonenberg van Sint-Lievens-Esse lang dalen langsheen wijde landelijke omgevingen met goudgele maïsvelden en afgegraasde weilanden die door droogte en het jaargetijde een rosse aanblik boden. Zo een 12-tal km verder lag dan ook een aanblik te bezichtigen in de omgeving van Herzele. Geen bultje toch een kloeke kuitenbijter van een 600-tal meter met niet te onderschatten percentage. Zeker geen beklimming om dubbel te plooien doch bij het boven komen voelde iedereen toch aan dat de bult ons goed liggen had. Doch leve de hoogte want de aanblik van de omgeving in het Vlaamse land op de Dag van SK Heusden was enig mooi. De najaarszon deed een karige poging om het nazomertje nog wat in stand te houden. Alzo kon er dan genoten worden van de kleurige schoonheid der beboste Vlaamse heuvelzones in keurig herfstornaat. De zon deed wonderen voor alle fietsers van SK Heusden.

Zowat in de omgeving van Gijzenzele kwam ons voltallig peleton van het 60 km parcours in aansluiting met de deelnemende groep van 40 km. Alzo hadden we allen unieke belevenissen in ons geheugen. Langs vertrouwde wegen bolden nog voor de middag alle fietsende leden Heusden binnen. Zowat om 12u30 werd dan onze sportieve belevenis geruild voor een ware culinaire belevenis. In het strakke interieur van de feestzaal ’De Matroos’ waren dan de glunderende leden van SK Heusden aan het genieten van het aperitief en de heerlijke hapjes. Alle ingrediënten om een geanimeerde gezelligheid in stand te houden waren aanwezig. Na een tijdje werd ons dan een subliem etentje aangeboden dat d uidelijk goed en heerlijk smaakte. De overtollige decibels in de Matrozenfeestzaal vielen plots in een neerwaartse spiraal want bij smakelijk eten verdween alzo veel gepraat en gelach. Het heerlijk dessert met een leuk kopje koffie was een mooi afsluitertje.

Dag van SK Heusden, een hartstikke leuke belevenis, alvast niet om in het vergeethoekje te duwen, doch voor nog veel herhalingen vatbaar.

Verslag van 60 km.

Walter

Naar boven