SK Heusden

Officiele site

Hoe word je coureur?

Zoals iedereen wel weet zijn een groot aantal van onze leden 50 plussers. Daar moet aan gewerkt worden dachten Lies, Veerle, Marcel en Nicole.
Op zondag 27 juli reden mama Lies, moeke Veerle, Marcel, Nicole en Joppe (3 maand oud, jong geleerd is...) de Gentse Buitenband.
We vertrokken in Zwijnaarde op de boerderij van Franky en Inge Broche voor een ritje van 25 km. Via fietsvriendelijke wegen reden we naar de stopplaats aan de tuinbouwschool in Melle.


Iedereen was in opperbeste stemming. Na enkele maanden van inactiviteit trok mama Lies met haar mountainbike Joppe’s fietskar. En Joppe. die lag heerlijk te slapen.
Iets over half weg was het tijd voor een lunchpauze. Ja, en om coureur te worden heb je veel pap nodig. Op een, twee, drie was dan ook de fles leeg. 't Zeemvelletje moest natuurlijk ook ververst worden.


We genoten allemaal van onze rustpauze op het zonovergoten terrasje van de tuinbouwschool van Melle.
Daarna reden we op slentertoer verder langs de schelde (je mag daar immers niet meer vlug fietsen) om zo terug op de boerderij te komen. Op een schaduwrijk plekje sloten we onze rit af met een "Zwijntje of Augustijntje" net voor het water met bakken uit de hemel viel.

Nicole