Fietsinfo

NATIONALE LAUREAATSCHAPPEN

Esso Best Of Belgium Cycle Tour 2018

Met de Esso Best Of Belgium Cycle Tour verzamel je punten door deel te nemen aan de tochten die op de zomerkalender (24/02 − 30/09) van Cycling Vlaanderen staan.

LM CLASSIC LAUREAAT

Om laureaat Liberale Mutualiteit Classics te worden, volstaat het deel te nemen aan drie LM Classics. Er wordt door de organisator een controlestempel geplaatst naast de organisatie waaraan men heeft deelgenomen. Op het einde van het zomerseizoen volstaat het dit controleblad, met daarop minstens vier (4) stempels, vóór 15 oktober 2018 over te maken aan het secretariaat van de Nationale Commissie voor Recreatieve Sportbeoefening, Globelaan 49, 1190 Brussel.

PROVINCIALE LAUREAATSCHAPPEN

Het is de wielertoerist(e) toegelaten aan meerdere verschillende organisaties per dag deel te nemen.
Het is de wielertoerist(e) eveneens toegelaten meerdere malen deel te nemen aan dezelfde fiets- of mtb tocht.
Voor de laureaatschappen en de topclubklassering komt echter elke organisatie maar éénmaal in aanmerking.

PROVINCIAAL LAUREAAT

Is provinciaal Laureaat, de wielertoerist(e) die slaagt in minimum dertig (30) Oost-Vlaamse organisaties, waaronder verplichtend de Fiets− en MTB Happening in Aalter. De BCH in Eeklo (niet verplicht) telt eveneens mee voor dit laureaatschap.

Organisaties voor het Peloton tellen niet mee voor dit laureaatschap.

PROVINCIAAL LAUREAAT PERMANENTEN

Is Laureaat Permanenten, de wielertoerist(e) die tijdens hetzelfde seizoen minimum 600 km Oost-Vlaamse permanente routes totaliseert, waarbij elke permanente route slechts éénmaal in aanmerking komt.
Voor het laureaatschap permanenten 2018 begint het seizoen op 1 maart 2018 en eindigt op 30 september 2018.

PROVINCIAAL KIDSLAUREAAT

Om provinciaal kidslaureaat te worden moeten er minstens 15 kidsorganisaties gefietst worden, Enkel de deelname in groep komt in aanmerking.
Er is een apart zomerlaureaatschap kids, en een winterlaureaatschap kids. Voor beide laureaat-schappen gelden dus minimaal 15 deelnames. Deelname aan de Fiets en MTB Happening, en of VTT Slothappening is verplicht.
De kids-challenge is voorbehouden voor de jeugd van 7 tot 14 jaar. Als men de 15 bereikt, komt men niet meer in aanmerking. De inschrijving welke gratis is, gebeurt uitsluitend aan de kidsinschrijving. Enkel de kids zonder vergunning dienen een dagvergunning van twee euro te betalen. Iedereen mag deze korte afstand fietsen waarbij deze proeven ook geldig zijn voor de andere laureaatschappen.

PROVINCIAAL ENAME LAUREAAT

De wielertoerist(e) welke tijdens het zomer- of winterseizoen slaagt in de voorwaarden om Ename laureaat te worden ontvangt een mooie herinnering. De Ename-tochten zijn verspreidt over labels en classics. Welke afstand of formule men heeft gefietst heeft geen belang.
Alle laureaten zullen een aandenken ontvangen ter gelegenheid van de Fiets en MTB happening of op de VTT slothappening. De herinneringen kunnen er afgehaald worden vanaf 14.00 uur. Om in aanmerking te komen voor de hoofdprijzen is de aanwezigheid van de laureaten verplicht tijdens de happening.

PROVINCIAAL WINTERLAUREAAT CYCLO EN VTT

Is "Winterlaureaat", de wielertoerist(e) vtt of cyclo, die voldoet aan de voorwaarden jaarlijks bepaald door de PCR en welke zijn opgenomen in het reglement van het wintercircuit. Dit betekent dat men aan minstens 20 (brons), (vtt of cyclotochten), organisaties dient deel te nemen. Verder kan men ook 25 (zilver), 30 (goud) of alle (platina) laureaat worden. Om in aanmerking te komen voor de provinciale onderscheiding en de hoofdprijzen moet de laureaat persoonlijk aanwezig zijn op de prijsuitreiking aan het slot van het winterseizoen op zaterdag 16 februari 2019 in Maldegem.

Naar boven